Lotterier var inte bättre förr

Har du hört ramsan:

”Jag minnes ännu min barndoms vita knut, han kunde blivit brun, men gick aldrig ut.”
Den har inte mycket med lotterier att göra men ramsan dök upp i mitt huvud när jag tänkte tillbaka på den eländiga tid när det bara fanns ”vanliga” lotterier som Penninglotteriet, har för mig att IOGT också gav ut lotter.

Man köpte sin lott eller flertal och fick sedan avvakta i blid förtvivlan i ett litet antal veckor innan dragningslistan fanns att köpa.


Klicka på bilden för att spela 3WoW lotteri (skraplott med 10 miljoner i högvinst) med bonus med svenskt bolag

(Samt då kunde man fastställa att det var blott nitlotter även denna gång)

Allaredan då rådde ett stenhårt monopol styrt av Staten. Ingen konkurrens var laglig samt det resulterade i att inget hände, inga kreativa idéer om nya roligare lotterier.

Så kom då Svenska Spels Trisslotter, på ark där latexhinnan skulle skrapas bort och man kunde se direkt om man vunnit alternativt icke.

Mestadels icke, eftersom det ännu rådde ett stenhårt monopol samt staten ville behålla så mycket som möjligt av satsade pengar.

Men okej var det roligare att kunna se omedlbart om det blivit en avans alternativt ej.

Monopolet får stigning

Så, om ingenting speciellt inträffat hade det antagligen sett likadant ut än idag, men som tur är finns det kreativa folk som arla insåg att det fanns möjligheter utanför ankdammen Sverige.

För fastän ivriga ansats av många stater är Internet ännu fritt samt (nära nog) tillgängligt i alla länder.

De registrerade helt lätt bolag utanför Sverige, de flesta av dem på Malta. Malta var inte sena att dra nytta av den svenska idiotin och får nu skatteintäkter både från spelen samt ett stort mängd anställda i olika spelbolag.
Ana inte en sekund att det blott är att öppna ett spelbolag på Malta och sedan ”tuta samt köra”. Det finns mycket stränga regler som måste följas av spelbolagen samt om icke, så stängs deras aktivitet av.

Har vi som lirar på lotterier online glädje av detta?

Ta bara en dylik sak som vinståterbetalning. Svenska Spel återbetalar 47% av spelade pengar medans andra ”utlokaliserade” spelbolag ger så mycket som 95%.
Dina chanser att vinna pengar på de senares lotterier är dubblerade.
Inte mycket att tveka där inte!

Det finns mer än 100 olika typer av skraplotterier på online spelportalerna.
Så inte nog med att dina chanser att vinna pengar är dubblerade, du kan frossa i annorlunda skraplotterier med oftast enastående grafik och läckra ljudeffekter.

Fyrdubbla vinstchanser?

Räknar jag verkligen rätt här. Låt mig se….
Dubblade vinstchanser jämfört med Svenska Spels lotterier och sedan ger de ”fria” spelbolagen oftast en bonus på över 100% när man sätter in pengar på sitt spelkonto.

En bonus på 100% skänker mig dubblade möjligheter att spela för.
2 x 2 = 4

Jo, nog har Svenska Spel motlut alltid

Kanske dags för Knut att anlända ut i verkligheten samt inte sitta inne samt uggla?

Blott några få avslutande rader som kan vara nyttiga för dig att veta om du skall spela på online lotterier.

Håll dej till spelportaler och lotterier som finns inom EU.

Som tur är (av blunder?) så kan en avans som redan beskattats inom EU inte beskattas en gång till. Detta innefattar inte för vinster gjorda utstött EU, så lirar lotterier på exempelvis en amerikansk spelportal samt vinner så får du främst taxera för vinsten i USA och sedan här i Sverige.
Skattmasen glad samt Knut givetvis, men inte du.