Spelmissbrukare uppmanades satsa mer och mer av Betsson tills spelaren spelat bort 6 miljoner skriver Konsumentverket

Spelberoende konsument utnyttjad av Betsson

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelberoende I sju år. Spelberoendet ökade och ökade i 4 år tills mannen helt förlorade kontrollen över sitt liv och sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv reklam att satsa mer och mer.

Mannen har spelat med högre och högre insatser, upp till 220000 kr per dygn. Mannen spelade bort 6 miljoner kronor. Enligt mannen har hans spelande varit så omfattande att han har haft “VIP”-status hos bolaget, och i marknadsföringen berömts som “en av deras mest lojala spelare”.

Under perioden skickade Betsson mejl till honom, ofta flera i veckan alternativt dagligen, samtidigt som han blev uppringd vid vinster och för att få specialerbjudanden. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, oftast med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Mannen fick ofta kort tid på sig att satsa opp bonusarna.

Konsumentverket menar att ett spelbolag befinner sig i en maktställning till en användare med spelmissbruk. Betsson har utnyttjat sin makt mot den spelberoende konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelbolagens reklam inte får utformas på ett för burdust sätt, skriver Konsumentverket. Reklamen får icke selektivt riktas mot svaga och extra utsatta grupper i sverige. De e-brev som har skickats till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “övrigt aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelföretaget Betsson insåg, eller borde mot bakgrund av konsumentens spelmönster ha förstått, att mannen inte hade kontroll över sitt spelande, skriver Konsumentverket.

I Internetspelande har spelföretagen databaserade sätt att kartlägga en spelares spelmönster. Detta bör öka möjligheterna, menar konsumentverket, för spelföretagen att upptäcka spelmissbruk hos spelarna.

En som försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsbyrån Siren. Ytterligare info på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På internet blir det fler och fler som stöter på problem med Spelföretaget betsson

Många mer än Konsumentverket har bekymmer med Betsson casino.

Reklamwebben i Svedala driver också sin kamp mot Betsson som de har ett krav på femton miljoner på.
Mer info finns på https://reklamwebben.com.

På olika sajter och forum på webben dyker det upp varningslistor för Betsson, att de inte är att lita på och att det kan innebära en risk att ej få sina vinstpengar ifall man verkligen skulle vinna en jackpott. Varningssidor finns inte på några få sajter, snarare på hundra eller 100-tals.

Betssonkunder som vägrats få utbetalt sina vinster finns på Konsument Europa. Betssons villkor på nära nog 30 sidor finstilt tvingas alla konsumenter acceptera. Då detta är godkänt, som regel utan att spelaren ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill beslagta spelarens alla pengar och vinster ifall man så vill.